قطعنامه ضد ایرانی و مداخله جویانه کانادا که هر ساله به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران، علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح میشود، در کمیته سوم این مجمع به تصویب رسید.
این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری با ۷۷ رأی موافق به تصویب رسید و میزان آراء مخالف و ممتنع بسیار از آراء موافق بیشتر بود، بهطوریکه این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.
کانادا درحالی ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکند که این کشور به خشونت علیه اقلیتها و نژادپرستی نیروهای پلیس خود مشهور است.
طبق گزارش وزارت خارجه آمریکا، در سال ۲۰۲۱، بیش از ۳ هزار ۳۶۰ جرم با انگیزه نفرت علیه اقلیتها در کانادا رخ داده است و این روند، درحال افزایش است.
در ماه می سال جاری نیست، میزان قتل و ناپدید شدن زنان اقلیت در کانادا به حدی گسترش یافت که مجلس کانادا این مسئله را یک بحران ملی توصیف کرد. از طرفی، طبق گزارش تارنمای دیدهبان حقوق بشر، میزان دستگیری مهاجرین و زندانی شدن این افراد، از جمله افراد معلول در کانادا به امری عادی در این کشور تبدیل شده است.
با این وجود، چنین کشوری، بدون اثبات ادعای خود علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکند.
این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه ایران ارائه میشود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون «دستورکار وضعیتهای حقوق بشری و گزارشهای گزاشگران ویژه» مورد بررسی قرار میگیرد.
جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را مغرضانه و با انگیزه سیاسی میداند که وضعیت حقوق بشر در ایران را هدف قرار میدهد و آن را به شدت رد میکند.
ایران به تعهد خود به ترویج و حفاظت از حقوق بشر پایبند است
در همین راستا، «زهرا ارشادی»، سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست تصویب قطعنامه ضدحقوق بشری کانادا علیه ایران سخنرانی کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران بهطور قاطعانه قطعنامه ناعادلانه و سیاسی درباره وضعیت حقوق بشر در کشورمان را رد میکند. در حالی که ما اذعان داریم که همواره جای بهبود وجود دارد، لازم است بر ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه این قطعنامه تأکید کنیم.»
Thursday, 21 November , 2024