به گزارش نیمروز۲۴ و به نقل از تابناک، دانشمندان از اینکه دیدند بطریهای شیشهای ۵۰ برابر بیشتر از بطریهای پلاستیکی میکروپلاستیک دارند، شوکه شدند. پژوهشگران کشف کردهاند که بطریهای شیشهای ۵ تا ۵۰ برابر بیشتر از بطریهای پلاستیکی میکروپلاستیک حمل میکنند. نوشیدنیهایی مانند ماءالشعیر، نوشابه و لیموناد بیشترین میزان آلودگی را داشتند. به نقل از […]
به گزارش نیمروز۲۴ و به نقل از تابناک، دانشمندان از اینکه دیدند بطریهای شیشهای ۵۰ برابر بیشتر از بطریهای پلاستیکی میکروپلاستیک دارند، شوکه شدند.
پژوهشگران کشف کردهاند که بطریهای شیشهای ۵ تا ۵۰ برابر بیشتر از بطریهای پلاستیکی میکروپلاستیک حمل میکنند. نوشیدنیهایی مانند ماءالشعیر، نوشابه و لیموناد بیشترین میزان آلودگی را داشتند.
به نقل از آیای، یک مطالعه جدید از محققان فرانسوی نشان داده است که نوشیدنیهای بستهبندیشده در بطریهای شیشهای ممکن است حاوی میکروپلاستیک بیشتری نسبت به نوشیدنیهای ریخته شده در بطریهای پلاستیکی باشند.
پژوهشگران سازمان ایمنی غذایی فرانسه(ANSES) دریافتند که نوشابهها، ماءالشعیر و لیمونادهای فروختهشده در بطریهای شیشهای آلودگی میکروپلاستیکی بیشتری دارند. این یافتهها برخلاف این باور رایج است که شیشه گزینهای پاکتر و ایمنتر است.
این مطالعه که در مجله Food Composition and Analysis منتشر شده است، انواع نوشیدنیهای فروختهشده در فرانسه را بررسی کرد. نتایج نشان داد بطریهای شیشهای بهطور متوسط حدود ۱۰۰ ذره میکروپلاستیک در هر لیتر حمل میکنند که ۵ تا ۵۰ برابر بیشتر از بطریهای پلاستیکی یا قوطیهای فلزی است.
«ایزلین شایب»(Iseline Chaib)، دانشجوی دکترا که این تحقیق را انجام داده به خبرگزاری AFP گفت: ما انتظار نتیجهای معکوس داشتیم.
در ابتدا پژوهشگران گمان میکردند که بستهبندی پلاستیکی منبع اصلی آلودگی میکروپلاستیکی باشد، اما بررسیهای دقیقتر نشان داد که ذرات یافتشده در بطریهای شیشهای از نظر شکل، رنگ و ترکیب پلیمری مشابه با رنگ درپوشهاست.
شایب توضیح داد: ما متوجه شدیم ذراتی که در بطریهای شیشهای یافت میشوند، همان رنگ و ترکیب پلاستیکی را دارند که در رنگ روی درپوشهای بطریهای شیشهای وجود دارد.
به گفته ANSES، این رنگها احتمالاً به دلیل خراشهای میکروسکوپی ناشی از اصطکاک در حین انبارداری، شروع به ریزش کردهاند. این خراشها که با چشم دیده نمیشوند، میتوانند برای آزاد کردن ذرات میکروپلاستیکی کافی باشند.
ماءالشعیر با میانگین ۶۰ ذره در هر لیتر، بیشترین میزان آلودگی را داشت. سپس لیموناد با حدود ۴۰ ذره در هر لیتر بود و پس از آن نوشابهها با حدود ۳۰ ذره در هر لیتر بودند.
همچنین آب (بدون گاز و گازدار) در بطری شیشهای حاوی ۴.۵ ذره میکروپلاستیک و در بطری پلاستیکی حاوی ۱.۶ ذره در هر لیتر بود.
Sunday, 22 June , 2025