بررسی لیست فروش یک فروشگاه اینترنتی مطرح، سردسته و بالانشین سبدخرید ایرانیان را به نسبت خریدهای مشتریانش معرفی می کند.

اختصاصی تابناک/ سردسته خرید های ایرانیان را بشناسید؛ ما تنقلات می خریم، تنقلات ما را می خورند

ما آنقدر پفک می‌خوریم که حتی در لیست پرفروش‌های «اکالا» چیپس و پفک جایگاه اول را گرفته! اما چه کسی پای پفک را به خانه‌های ما باز کرد؟

این روزها گزارش سال ۱۴۰۲ این فروشگاه اینترنتی منتشر شده که ده محصول پرفروش خود را آنجا اعلام کرده. هم در بخش تعدادی و هم در بخش ریالی چیپس و پفک حضور دارند. مساله اینجاست که در بخش تعدادی، ردیف اول به چیپس و پفک اختصاص پیدا کرده. سوال این است که ما دقیقا از کی انقدر پفک‌خور شده‌ایم؟ از وقتی که آقای علی خسروشاهی رفت سفر خارج از ایران و محصول پف‌پفی شوری را چشید و به ایران بازگشت و در ایران برای ما پفک‌نمکی را تولید کرد. ماجرایش هم جالب است.

علی خسروشاهی دو پسر داشت. یکی حسن و دیگری کاظم. بعد از این که خودش در سال ۱۳۳۸ گروه صنعتی مینو را راه‌اندازی کرد، کارهای آنجا را به حسن سپرد. و حسن خسروشاهی توانست که همین شرکت مینو را به یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید صنایع خوراکی در ایران تبدیل کند که در آن پفک و ویفر و بیسکویت و تافی و شکلات تولید می‌شد.
علی خسروشاهی خرید و انتقال تجهیزات و راه‌اندازی اولین کارخانه پفک نمکی در ایران را به سرانجام رساند و پفک نمکی خسروشاهی‌ها تحت لیسانس بئاتریس فودز تولید می‌شد. شرکت مینو تا سال ۱۳۵۷ هیچ شریک خارجی نداشت و تولیداتش صرفا تحت لیسانس این شرکت خارجی بود.

اما برگردیم سر ماجرای تولید پفک و پفک‌نمکی.

پفک‌های شور خیلی خوشمزه 
علی خسروشاهی که زبان فرانسه هم بلد بود و در مدرسه هم او را پسری باهوش می‌دانستند، در دوران بزرگسالی‌اش مدام سفرهای خارجی می‌رفت و در نمایشگاه‌ها و مغازه‌ها جنس‌ها و کالاهای مختلف را پیدا می‌کرد و آنها را می‌چشید. در یکی از این سفرها به خوراک خاصی برخورد کرد، که به نظرش خوشمزه بود؛ محصولی از شرکت امریکایی بیاتریس فودز. آقای خسروشاهی مقداری از این خوراکی تهیه کرد و اتفاقا آن را به هرکس که تعارف می‌کرد، او هم خوشش می‌آمد.
پس خیلی زود به فکر تولید آن افتاد و با تولیدکننده محصول تماس گرفت تا بتواند آن را تحت لیسانس خودشان تولید کند. بعد از مذاکره‌ها، قرارداد هم امضا شد.
این طور بود که در شرکت مینو که کار خودش را با تولید «تافی کره‌ای سه ستاره» شروع کرده بود، در سال ۱۳۴۷، برای اولین بار پفک تولید شد و مینو پفک نمکی را راهی مغازه‌های ایران کرد.

اسم «پفک» از کجا آمد؟ 
حسن خسروشاهی درباره انتخاب اسم پفک می‌گوید: «در دوران کودکی با مادرم به قنادی مینا در ابتدای خیابان نادری می‌رفتیم. آنها یک شیرینی داشتند به نام پفک که خیلی مورد علاقه من بود. محصولی که قرار بود تولید شود خیلی پف داشت و چون محصول شوری بود، من تصمیم گرفتم که اسم آن را پفک نمکی بگذارم و با عجله زیاد این اسم را ثبت کردم.»

 

اختصاصی تابناک/ سردسته خرید های ایرانیان را بشناسید؛ ما تنقلات می خریم، تنقلات ما را می خورند

پدر پفک نمکی ایران

از آن زمان تا به امروز، ما ایرانی‌ها با این خوراکی بامزه و عجیب انس گرفته‌ایم و حتی اسم پفک در لیست پرفروش‌های پلتفرم‌های خرید آنلایمان از سوپرمارکت‌ها هم می‌آید.

در اصلو در تعریف دقیق پفک گفته می شود؛ پُفک نام یک نوع اسنک است که از ذرت حرارت‌داده‌شده تهیه می‌شود. این نشان تجاری متعلق به گروه صنعتی مینو در ایران است. شهرت این محصول به گونه‌ای است که این نام تجاری، در گفتار روزمره مردم به اسم عام برای انواع اسنک ذرت/پنیر تبدیل شده‌است و اکثر اوقات مردم محصولات اسنک دیگر شرکت‌ها را هم با نام پفک می‌شناسند.

 

لیست خرید ایرانیان از رتبه یک تا ۱۰ بر اساس فروش فروشگاه اینترنتی
اختصاصی تابناک/ سردسته خرید های ایرانیان را بشناسید؛ ما تنقلات می خریم، تنقلات ما را می خورند