چند هفته‌ای است که در هیچ کدام از فروشگاه‌های زنجیره‌ای گوشت گوسفندی تنظیم بازاری یا قیمت دولتی پیدا نمی‌شود این درحالی است که برخی گمانه زنی‌ها براین است که به دلیل گرانی ارز ترجیحی قرار است قیمت گوشت نیز تغییر کند، اما کارشناسان نظر دیگری دارند و مشکلات دیگری را دخیل در امر اختلال در توزیع گوشت می‌دانند.

طی چند هفته اخیر، جریان تامین گوشت گوسفندی تنظیم بازار در کشور تقریبا قطع شده و اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای خالی از گوشت قرمز گوسفندی هستند و گوشتی برای عرضه به مصرف کنندگان ندارند و مردم ناچارند برای خرید مایحتاج اساسی زندگی سراغ گوشت بازار آزاد بروند و آنهایی هم که توان خرید گوشت آزاد را ندارند گوشت را از سبد غذایی خانوار حذف کرده اند.

وزارت جهاد کشاورزی قصد گران کردن گوشت را دارد؟

همزمان با نایاب شدن گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه ها شنیده ها حاکی از این است که با تغییر نرخ ارز ترجیحی و گران شدن آن در روزهای اخیر وزارت جهاد کشاورزی تصمیم دارد تا قیمت‌ها را تا حدود ۳۰ درصد افزایش دهد و برهمین اساس جریان عرضه گوشت تنظیم بازاری برهم خورده و قرار است گوشت های جدید با قیمت‌های گران‌تر وارد بازار شود که دراین میان حداقل مبلغ ۱۰۰هزار تومان به آن افزوده خواهد شد.

بازار گوشت فعلا در حالت مسکوت قرار دارد

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی به خبرنگار نیمروز درخصوص وضعیت قیمت گوشت گوسفندی گفت: قیمت‌ گوشت گوسفندی در بازار آزاد درهفته های اخیر افزایش نداشته است و بازار گوشت فعلا درحالت مسکوت قرار دارد.

ملکی درمورد نایاب شدن گوشت‌های تنظیم بازاری گفت: وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی دام متولی تامین کننده گوشت‌های تنظیم بازاری است و اتحادیه گوشت گوسفندی اطلاعی از قیمت گوشت‌های تنظیم بازاری و چگونگی توزیع آن ندارد.

تحریم‌های هوایی عامل ایجادکننده اختلال در بازار گوشت

از سوی دیگر محمد قربانی عضو کمیته کشاورزی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص نایاب شدن گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به خبرنگار …. گفت: مهم‌ترین مشکل افزایش قیمت‌ها ناشی از ارز تخصیص یافته نشده برای کالا‌های اساسی ازجمله گوشت است که به دلیل تحریم‌های بخش هوایی و ایجاد اختلال در آن موجب شده تا تامین گوشت گوسفندی وارداتی با مشکل مواجه شود.

احتمال نزدیک شدن گوشت به قیمت ۱ و نیم میلیون تومان چقدر جدی است؟

قربانی افزود: به دنبال اختلال در بخش هوایی، مسیر‌های دیگر ازجمله زمینی و دریایی برای واردات گوشت جایگزین آن شده است که زمان بیشتری نسبت به خطوط هوایی احتیاج دارد تا گوشت به داخل کشور برسد این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی لازم است هرچه سریع تر نسبت به اتخاذ تدابیر ویژه برای این مسئله چاره اندیشی کند درغیراین صورت با زمان بر شدن فرآیند تامین گوشت و ادامه وضعیت فعلی تا ماه دیگر، علاوه بر آنکه بازار گوشت ملتهب خواهد شد  قیمت‌ها نیز سر به فلک خواهد کشید و به مرز ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

وی درمورد راهکار حل مشکل اختلال در توزیع گوشت گوسفندی تنظیم بازار گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند دلار تخصیصی برای گوشت وارداتی را به تولیدکنندگان داخلی بدهد و به جای اینکه یارانه به تولیدکنندگان خارجی بدهیم آن را به اتحادیه‌های داخلی داده و به صورت ریالی یا دلاری همان ارز تخصیصی را ارائه دهند و یارانه به تولیدکنندگان داخلی تخصیص یابد.

افزایش ۴۰۰ هزار تومانی گوشت واقعیت یا شایعه؟

قربانی درپاسخ به این سوال که شایعاتی مبنی برافزایش قیمت گوشت گوسفندی مطرح است اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور آمادگی افزایش قیمت گوشت را ندارد و اگر وزارت جهاد کشاورزی یا بانک مرکزی به بهانه گرانی ارز ترجیحی، قصد افزایش ۱۰۰ هزار تومانی گوشت را داشته باشند باید بدانند که این افزایش قیمت منجر به گران شدن ۴۰۰ هزار تومانی گوشت در بازار آزاد خواهد شد و وضعیت معیشتی مردم را به مخاطره خواهد انداخت.
عضو کمیته کشاورزی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اگر واردات گوشت قرار باشد از مرز دریایی یا زمینی صورت بگیرد و وزارت جهاد کشاورزی تدبیر خاصی نیندیشد باید منتظر افزایش قیمت شدید گوشت باشیم،به همین جهت انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی حتی به صورت مقطعی و کوتاه مدت برای برون رفت از شرایط فعلی  ارز ترجیهی گوشت وارداتی را دراختیار اتحادیه‌های گوشت قرار دهد تا نیاز بازار را مرتفع کنند.